Piet Mourik

Orthopedische Manueel Therapeut MSc.
Praktijkeigenaar

Specialisaties:

  • Hoofd- en nekpijn
  • Kaakklachten
  • Duizeligheidklachten
  • Hoge rugklachten, rib/borstpijn
  • Schouderklachten
  • Lage rugklachten, hernia/ischias klachten
  • Heupklachten

Aanwezig: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag

piet@fysiovitaalkrimpen.nl

BIG-nummer: 39921388104

Ik ben Piet Mourik, praktijkeigenaar van FysioVitaal Krimpen. Sinds 2016 ben ik afgestudeerd fysiotherapeut aan de Hogeschool Rotterdam. Mijn belangrijkste doel is om mensen te helpen bij ‘plezier in bewegen’ en belangrijke waarden in het leven te behalen waarbij beperkingen of pijn bij bewegen in de weg staan. Als fysiotherapeut heb ik veel kennis opgedaan in het behandelen van diverse klachten bij sporters.

Naast fysiotherapeut ben ik afgestudeerd Master Orthopedisch Manueel Therapeut sinds 2020 aan de Hogeschool Utrecht. Tijdens de master heb ik veel samengewerkt met sport- en psychosomatische fysiotherapie als basis voor een multidisciplinaire aanpak.

De manueeltherapeut is specialist in het behandelen van wervelkolom- en aansluitende gewrichtsklachten.

Manuele behandeltechnieken zijn op korte termijn zeer effectief voor pijnvermindering en bewegingsvrijheid. Belangrijk is dat deze effecten door (sportief) bewegen worden onderhouden. De kennis die we verkregen hebben door het jarenlang werken met sporters wordt ingezet in elke behandeling waarin preventie, educatie en coaching centraal staan.

Vanaf 2018 ben ik gastdocent bij Pro Education en geef ik diverse cursussen voor collega fysio- en manueel therapie. Kennisoverdracht en levenslang leren zijn belangrijke pijlers voor de cursussen en mijn behandelingen.
Binnen de master heb ik veel kennis opgedaan over positionering en innovatie van de fysiotherapie in het zorglandschap. Dit hoop ik komende jaren verder toe te passen.

In mijn vrije tijd doe ik aan voetballen, motorrijden en gezellig afspreken met vrienden.

Tot snel in de praktijk!