Algemene revalidatie

Revalidatie is een belangrijk onderdeel van het vak fysiotherapie. FysioVitaal Krimpen bezit de kennis en de faciliteiten zodat u optimaal kunt revalideren.

Heeft u een zware periode in uw leven, zoals een burn-out, depressie, scheiding of emotionele uitputting, dan kunt u bij ons herstellen.

Het is belangrijk om na deze periode weer in beweging te komen en uw lichaam en geest klaar te stomen voor verdere reïntegratie.

Na zo’n zware periode kan het waarnemen van de lichamelijke symptomen zijn afgestompt en verminderd. Ook het vertrouwen in het lichaam en het uitvoeren van oefeningen of een sport kan als verminderd ervaren worden.

Daarom is op een juiste manier revalideren belangrijk!

Onder begeleiding van een (sport)fysiotherapeut zal een trainingsprogramma op maat worden gemaakt. Het is niet de bedoeling dat u over uw grenzen gaat.

Er moet rekening gehouden worden met eventuele lopende behandelingen. Mogelijk is uw fysieke belastbaarheid gedurende de zware periode afgenomen of veranderd.

De trainingsmomenten zullen 2 keer per week onder begeleiding van een (sport)fysiotherapeut gebeuren, gericht op verbetering en kracht.

Samen met u worden al reflecterend doelstellingen opgesteld en gemeten die gegrond zijn op de vijf grond motorische eigenschappen voor bewegen:

  • Kracht
  • Lenigheid
  • Uithoudingsvermogen
  • Coördinatie
  • Snelheid