COVID-19 revalidatie

Revalidatie is een belangrijk onderdeel van het vak fysiotherapie. FysioVitaal Krimpen bezit de kennis en de faciliteiten, zodat u optimaal kunt revalideren.

Een besmetting met het coronavirus kan grote gevolgen hebben voor uw fysieke en mentale gezondheid. Klachten als benauwdheid, kortademigheid, afgenomen conditie of kracht en angst zijn veelvoorkomende aspecten bij een revalidatie van het coronavirus.

Ervaart u deze klachten waardoor u moeite heeft met het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten en hobby’s, start dan snel uw revalidatieprogramma op.

Het is belangrijk om snel uw revalidatie te starten bij aanhoudende klachten na uw quarantaine thuis, ziekenhuis- of IC-opname. Samen met een gespecialiseerde fysiotherapeut wordt een persoonlijk beweegprogramma opgestart, binnen alle veiligheidskaders, om zo snel mogelijk weer op uw gewenste niveau te kunnen bewegen.

Na de verwijzing van uw specialist of huisarts kunt u direct een afspraak maken voor een intake. Deze intake kan ook online plaatsvinden.

Gedurende het revalidatieprogramma zal er protocollair testen worden afgenomen om de voortgang bij te houden. Wij staan in direct contact met uw huisarts voor de voortgang.

Onder begeleiding van een (sport)fysiotherapeut zal een trainingsprogramma op maat worden gemaakt. Het is niet de bedoeling dat u over uw grenzen heen gaat.

Er moet rekening gehouden worden met lopende behandelingen en de daarbij horende bijwerkingen. Ook uw fysieke belastbaarheid is anders gedurende en na de behandelingen.

De trainingsmomenten zullen twee keer per week onder begeleiding van een (sport)fysiotherapeut gebeuren, gericht op verbetering van kracht om dagelijkse bezigheden weer op het oude niveau uit te voeren.

FysioVitaal Krimpen heeft voor COVID-19 revalidatie een samenwerking met ergotherapie, logotherapie, diëtiek en huisartsen.