Medical Taping

Het inzetten van Medical Tape kan helpen bij diverse bewegingsproblemen zoals blessures, verzwikking, verkeerde houding en klachten door overbelasting.

Medical Cure Tape is elastisch, licht materiaal dat op de huid geplakt wordt in de juiste richting en houding om klachten te verlichten. Door de rekbaarheid en het ventilerende materiaal zit de tape erg comfortabel. Verder is het in diverse kleuren leverbaar.

De Medical Tape heeft een elastische en liftende werking op de huid en is in staat mee te bewegen in een normaal beweegpatroon.
Bij weefselbeschadiging, zoals een verzwikking, ontstaat er zwelling in het gewricht of de spier. Medical Tape heeft een verzachtende werking en versnelt het herstel. Dit gebeurt door stimulans te geven via huid aan de afvoer van het vocht. Bij verzwikking moet de immobilisatieperiode zo kort mogelijk zijn en snel begonnen worden met het normaliseren van het beweegpatroon.

Medical Tape ondersteunt het gewricht, maar ontneemt nauwelijks het beweegpatroon, waardoor dit een enorme bijdrage levert aan een snel herstel.

Door de ventilerende werking kan de tape 4-5 dagen blijven zitten, waardoor constante ondersteuning kan plaatsvinden. Douchen en sporten met de tape is geen enkel probleem.

Medical Cure Tape kan helpen bij:

  • Verzwikking van gewrichten
  • Verbeteren van spierfunctie
  • Pijndemping
  • Verbeteren van de stabiliteit van gewrichten
  • Stimulatie van sensormotoriek